Duurzaamheid centraal op Horecava

Duurzaamheid is niet meer uit de samenleving weg te denken en zal dan ook op de hele beursvloer terugkomen.

Pop-up Restaurant Thuisbasis

Chef en iniatiefnemer Bryce Steba gaat op Horecava een volledig circulair pop-up restaurant draaien. Bezoekers van Horecava krijgen de mogelijkheid hier een hapje te eten en ervaren dat het mogelijk is lekker en bijzonder te eten zonder verspilling. De gasten maken kennis met circulaire gastronomie en circulariteit in het algemeen. Zo vertelt Thuisbasis Concepts je graag over de circulaire ontwikkelingen en processen die zij doen. Benieuwd? Bezoekers van Horecava 2023 kunnen bij Restaurant Thuisbasis een tafel reserveren en de gerechten zelf ontdekken.

Bryce Steba pop-up Restaurant Thuisbasis

De Groene Horecava Route

Deze route voert de bezoekers van Horecava langs leveranciers van grootkeuken apparatuur die één of meerdere duurzame opties aanbieden. Deze producten zullen in de stand worden uitgelicht door middel van een vlag/sticker/uithangbordje en is dus op de stand aanwezig te zijn. Tevens wordt de wandeling inclusief de producten beschreven op de (digitale) plattegrond van de Horecava.

Donation Room

In de horecabranche moeten we allemaal een steentje bijdragen als het gaat om het tegengaan van voedselverspilling. Duurzaamheid is voor Horecava erg belangrijk. De Donation Room zal daarom tijdens komende Horecava weer ingezet worden voor de maatschappij. Dit initiatief biedt standhouders de mogelijkheid om overige producten en goederen, die aansluiten op de wensen en behoeften, te doneren. Deze spullen worden uiteindelijk opgehaald en uitgedeeld aan diverse maatschappelijke en sociale initiatieven in de regio Amsterdam. Hiermee wordt niet alleen bijgedragen aan een duurzame wereld, maar worden mensen die het hard nodig hebben ook geholpen.  Hierdoor krijgen de spullen van de Horecava beurs weer een waardevol tweede leven.

Donation Room Horecava tegen voedselverspilling
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!