Horecava Innovation Award

Heb jij dé innovatie in de foodservice industrie? Meld je aan!

Innovatie is noodzaak binnen de foodservicebranche. Jaarlijks geeft Horecava op diverse manieren, op de beurs én online, aandacht aan nieuwe producten, diensten en concepten. Eén van deze manieren is het uitreiken van de Horecava Innovation & Sustainability Award. Het is de uitgelezen kans voor ondernemers om hun briljante innovatie in te sturen, maar wat betekent mee doen?

  • Zet jouw product op de kaart bij grote afnemers en investeerders binnen de foodservicebranche;
  • Toon jouw innovatie aan ruim 60.000 horecaprofessionals via een display op de beursvloer;
  • Publicatie in landelijke media en uitgebreide aandacht online;
  • Extra zichtbaarheid, naamsbekendheid, versnelling in de uitrol van de innovatie en/of een stevige omzetimpuls.
Winnaars Horecava Innovation Award 2024

Interesse om deel te nemen?

De inschrijvingen voor de Horecava Innovation & Sustainability Award 2025 openen in de zomer. Heb jij interesse om deel te nemen en ontvang je graag een bericht wanneer de inschrijvingen openen? Laat het ons weten! 

Ik wil meedoen aan de Horecava Innovation Award 2025



Meer informatie over de (beoordelings)criteria, voorwaarden en het proces vind je in onze brochure! 
Let op: onderstaande brochure was geldig voor de Horecava Innovation Award 2024, hier kunnen wijzigingen in aangebracht worden.

Brochure in het Nederlands
Brochure in het Engels

Horecava Innovation Award

Deelnemers van de Horecava Innovation Award kunnen hun innovatie insturen voor één van de vier onderstaande categorieën. Per categorie zijn de criteria en voorwaarden vastgesteld waarbij de jury vooral kijkt naar de invloed op omzet, marge, kosten, veiligheid, kwaliteit en aangenamer werken.

Welke categorieën zijn er?

Food & Beverage

Onder deze categorie vallen producten met nieuwe smaken, smaakcombinaties of toepassingen. Vernieuwend in de markt, verrassend voor de gast, bedrijfseconomisch interessant voor de ondernemer. Alle voedingsmiddelen (in alle staten van verwerking; van vers tot kant-en-klaar) en dranken. Ook food & beverage producten uit streek en regio vallen binnen deze categorie.

Equipment & Services

Onder deze categorie vallen producten of systemen die het werk voor ondernemers en medewerkers vergemakkelijken, verlichten, verminderen, bespoedigen of veraangenamen. Of technieken die zorgen voor betere kwaliteit van het horecaproduct, prestatie-verhogende apparatuur, technologie (bijvoorbeeld robots), installaties en gereedschappen. 

Concepts, Interior & Design

Onder deze categorie vallen producten, voor zowel interieur en exterieur, die bijdragen aan een betere uitstraling van bedrijven, die voor gasten sfeer- en comfort-verhogend zijn, die voor beleving zorgen of die bijdragen aan hogere omzetten. Denk bijvoorbeeld aan meubilair & stoffering, verlichting, servies, bestek & glaswerk en decoraties.

 

Digital, Apps & Social Media

Onder deze categorie vallen mobiele en digitale toepassingen voor gasten, consumenten en/of ondernemers binnen de horeca en foodservice industrie die de kwaliteit en beleving vergroten en/of het ondernemen makkelijker maken en/of het rendement verhogen.

Horecava Sustainability Award

Naast de Horecava Innovation Award, reiken we ook de Horecava Sustainability Award uit, de prijs voor de meest duurzame, toekomstgerichte innovatie. De innovatie geeft de sector een baanbrekende impuls, met een gezonde kans op rendement, geproduceerd met respect voor mens, dier en planeet. Een circulaire innovatie is een pré, een regeneratieve (= gericht op herstel van de natuur, jezelf en de ander) is een plus. Baanbrekende innovaties op het gebied van duurzaamheid kunnen zijn: vernieuwende en toekomstbestendige producten, diensten, technologieën en/of businessmodellen.

Horecava Sustainability Award

"Ten eerste was het vooral een enorme eer om de HIA award binnen te halen. We hebben hiermee heel wat extra zichtbaarheid gekregen. De PR die de award ons heeft opgeleverd, heeft ons meer naamsbekendheid gegeven."

Deliverect, Overall winnaar 2019

"Innovatie is één van de belangrijkste kernwaarden in ons bedrijf, wij zijn dan ook verheugd dat dit door onafhankelijke partijen wordt erkend en beloond. De Award komt bij ons op een speciaal plekje te staan!"

HOBART, Categorie winnaar 2019

"Het begon al op de beurs dat bezoekers op onze stand kwamen proeven. We hebben in alle vakbladen gestaan en heel veel positieve reacties gehad, ook van nieuwe restaurants. Het heeft Pulled Oats écht op de kaart gezet!"

Pulled Oats, Gold & green, Overall winnaar 2020

Te winnen prijzen

Treed in de voetsporen van Redefine Meat, FrieteRia-BrasseRia, Satelliet hospitality furniture, Lacoly, de Clique, Enjay, Ozarka, Gold & Green, Karma Shoarma en vele andere prijswinnaars uit het verleden. Welke prijzen worden uitgereikt?

  • Horecava Innovation Award:
    Alle genomineerden maken kans op deze overall prijs.
  • Categorie prijzen:
    Per categorie wordt één inzending categoriewinnaar. 
  • Horecava Sustainability Award:
    Deelnemers kunnen hun innovatie aanmelden voor één van de vier categorieën van de Horecava Innovation Award en/of de Horecava Sustainability Award. Hierbij ligt de nadruk op ‘zorg voor een betere wereld’.

Belangrijke data

19 juni 2023 Inschrijving open
17 oktober 2023 Deadline inschrijving
6 november 2023 Deadline inzending producten t.b.v. Food & Beverage Tastingdag
9 november 2023 Food & Beverage Tastingdag
13 november 2023 Bekendmaking genomineerden (alle categorieën)
7 december 2023 Jurydag genomineerden (alle categorieën)
8 januari 2024
(opening Horecava 2024)
Feestelijke bekendmaking winnaars

Juryleden Horecava Innovation Award

Juryvoorzitter Horecava Sustainability Award

Puck Wilbers | jurylid Horecava Innovation Award

Puck Wilbers

Managing partner CONTRAST

Puck Kerkhoven | jurylid Horecava Innovation Award

Puck Kerkhoven

Eigenaar Redfox Media

Frank Linder | jurylid Horecava Innovation Award

Frank Lindner

Campaign Leader Foodwatch Nederland

Ellekari Klaasse | jurylid Horecava Innovation Award

Ellekari Klaasse

Founder Circular Stories

Categorie Food & Beverage

Chris Cramer | jurylid Horecava Innovation Award

Chris Cramer

Managing Director Cramer Consultancy Events

Ronald van den Noord | jurylid Horecava Innovation Award

Ronald van den Noord

Entrepreneur coach Taco Mundo

Marcel de Leeuw | jurylid Horecava Innovation Award

Marcel de Leeuw

Chef2Chef Manager Nestle Professional

Marleen Visser | jurylid Horecava Innovation Award

Marleen Visser

Food Photography & Styling

Categorie Equipment & Services

Uwe Reimer | jurylid Horecava Innovation Award

Uwe Reimer

Sales Director Hoshizaki Europe

Marjon Prummel | jurylid Horecava Innovation Award

Marjon Prummel

Hoofdredacteur Misset Horeca

Fjalar Goud | jurylid Horecava Innovation Award

Fjalar Goud

Co-owner ISAAC Academy

Maarten van Hussen | jurylid Horecava Innovation Award

Maarten van Hussen

Hospitality Consultant CONTRAST

Categorie Concepts, Interior & Design

Gerben van der Molen | jurylid Horecava Innovation Award

Gerben van der Molen

Interior Architect Stars Design

Mieke Verduijn

CEO Peakz Padel

Iris Kranenburg | jurylid Horecava Innovation Award

Iris Kranenburg

Hoofdredacteur Entree Magazine

Luuk Scholte | jurylid Horecava Innovation Award

Luuk Scholte

Conceptual Innovation

Categorie Digital, Apps & Social Media

Hugo Maat | jurylid Horecava Innovation Award

Hugo Maat

Manager Inkoop Koninklijke Horeca Nederland

Patrick Brand | jurylid Horecava Innovation Award

Patrick Brand

Co-Founder Hoteliers.com

Colin Westerwoudt | jurylid Horecava Innovation Award

Colin Westerwoudt

Managing partner TIPPR

Marissa Gubler | jurylid Horecava Innovation Award

Marissa Gubler

Product Manager Digital – Travel & Recovery bij KLM