Framboosdessert

Ingrediënten frambozen-mousse:

  • 200 gr verse frambozen
  • 250 gr slagroom 35% ongezoet
  • 40 gr suiker
  • 12 gr gelatinepoeder
  • 50 gr water om de gelatine in te weken
  1. Verwarm de frambozen met de suiker en pureer tot een puree
  2. Zeef de frambozen-puree.
  3. Week de gelatine met het water
  4. Sla de slagroom lobbig (tot yoghurt-dikte)
  5. Meng de gelatine met de warme frambozen-puree tot dit is opgelost
  6. Meng dit daarna met de slagroom
  7. Verdeel in vormpjes en laat goed aanvriezen.

Ingrediënten chocolade-mousse:

  • 100 gr melk
  • 150 gr pure chocolade 55%
  • 250 gr ongezoete slagroom 35%
  • 45 gr suiker
  1. Verwarm de melk en maak een ganache door de chocolade toe te voegen en een egaal mengsel te krijgen. Laat dit mengsel afkoelen tot 20&°C
  2. Sla de slagroom stijf met de suiker
  3. Meng een beetje slagroom door de ganache. Zodra dit is opgenomen, voeg je de rest van de slagroom toe.

Ingrediënten frambozen-rode biet-gel:

  • 200 gr frambozen-puree
  • 100 gr bietensap
  • 5 gr agar agar
  1. Laat de bieten en frambozen tot puree koken
  2. Voeg de agar agar toe en laat dit 3 minuten goed doorkoken. Blijf wel goed roeren, zodat het niet gaat aanbranden
  3. Giet dit uit op een plaatje en laat het uitharden
  4. Fijn-mixen met de blender tot een mooie egale gel

Ingrediënten aceto balsamico-ijs:

  • 90 gr eidooier gepasteuriseerd
  • 100 gr suiker
  • 320 gr volle melk
  • 125 gr room 40%
  • 55 gr aceto balsamico
  1. Kook de melk en de room en de suiker
  2. Giet dit warme mengsel op de eidooiers en meng goed! Anders krijg je stukjes roerei
  3. Breng terug op het vuur en gaar tot 82 ºC
  4. Haal van het vuur, voeg de balsamico toe en giet door een zeef op een plaat zodat het snel terugkoelt
  5. Doe het mengsel in de ijsmachine en draai totdat het een mooi zacht ijsje is geworden. Vries zo snel mogelijk weer in.

Daarnaast raw cacao nibs voor het bittere en de bite, framboos, een rijpe balsamico die stroperig van structuur is en intens van smaak (merk Guerzoni Traditionale di Mondena, 24 jaar gerijpt), zwarte en witte chocolade.

Deel dit recept

Laatste foto's

Meer foto's »

Nieuwste Video

Meer video's »