Zoetzure bonensalade

Ingrediënten voor de dressing:

  • 2,5 dl azijn
  • 2,5 dl witte wijn
  • 250 gr suiker
  • citroenrasp van 1/2 citroen
  • limoenrasp van 1/2 limoen
  • 1 limoenblad/djeroek peroet
  • 1/4 rode peper
  • 1 1/2 teen knoflook, geperst
  • 1/2 sjalotje gesnipperd
  • 10 gram laos geraspt
  • 10 gram gember geraspt

Bereiding:
Alle ingrediënten zachtjes op een vuurtje twee uur laten trekken zonder te koken. Af en toe doorroeren en niet laten inkoken. Laten afkoelen en door een fijne zeef doen. Deze zoetzure dressing is tot wel vijf maanden in een afgesloten pot de koelkast houdbaar en geeft een fantastische kick aan gerechten.

Ingrediënten voor de bonensalade:

  • 100 gr linzen
  • 50 gr mungbonen
  • 50 gr zwarte ogen bonen
  • 50 gr borlotti bonen
  • 50 gr haricots verts
  • 5 snijbonen
  • 59 gr mesclun salade
  • sap van 7 snijbonen (sapcentrifuge)

Bereiding:
Kook de bonen bijtgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Het is belangrijk alle bonen apart te koken. Blancheer de haricots verts en koel ze met ijswater (zo blijven ze mooi groen). Schil van de snijbonen heel dunne reepjes (tagliatelle) met behulp van de dunschiller of mandoline en marineer deze in wat van de zoetzure dressing. Als de bonen zijn afgekoeld kun je ze marineren met snijbonensap (2 à 3 eetlepels per persoon). Maak de salade speels op en meng alles mooi op kleur. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Deel dit recept

Laatste foto's

Meer foto's »

Nieuwste Video

Meer video's »