Gouden koksmes 2017 voor Tom Lamers

  • 2017-01-15
  • Horecava
Op de laatste dag van de Horecava in RAI Amsterdam, was het op donderdag 12 januari de beurt aan de koks vanaf 25 jaar om te strijden voor de nationale titel. Het Gouden Koksmes 2017 ging uiteindelijk naar Tom Lamers van restaurant De Kromme Dissel*.

De winnaar won naast het Gouden Koksmes een Big Green Egg, een geldprijs van € 500,-, een messenset van Wüsthof, kleding van Chaud Devant en een HANOS kookboek. Onno Kokmeijer, ambassadeur van Gastronomisch Gilde, opende de prijsuitreiking met een dankspeech voor alle partijen. Juryvoorzitter Bert van Manen reikte, in samenwerking met Onno, de prijs aan Tom uit.

Tweede werd Gert van der Heijden van Hotel Landgoed Het Roode Koper*. De derde plaats was voor Ernest de Jong van De Duynstaefel. Tussen de deelnemers zat uiteindelijk maar een klein puntenverschil. Tom stak er bovenuit door zijn mooie smaken, technieken en de presentatie van zijn gerechten aldus de jury.

Blackbox
Alle acht deelnemers gingen aan de slag met de opdracht een amuse en een driegangenmenu te bereiden met ingrediënten uit een ‘blackbox’ met te verwerken producten van Horecava-hoofdsponsor HANOS. Voor het voorgerecht bevatte de blackbox vis en/of schaal- en schelpdieren. In het hoofdgerecht moest kalfsvlees verwerkt worden en voor het dessert zaten er twee verplichte te verwerken producten in de box. De jury, bestaande uit Bert van Manen, Alfred van Dijk, Guido Panjer en Jurgen Koens, lette op smaak, presentatie, bereiding, hygiëne en efficiënt omgaan met producten.

Gastronomisch Gilde
De wedstrijd is georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, hét centrum en netwerk voor vakmanschap van professionals op het gebied van food en hospitality met ruim 3000 leden, in samenwerking met de Horecava. Het NK wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors HANOS, Koppert Cress en Rational en door de sponsors Big Green Egg, Chaud Devant, Gram, Sanday’s, Sealed Air, VanDrie Group, Wüsthof, Vitamix, Veltins, ROC Mondriaan, Henkovac, Hoshizaki, Héman, Verstegen en Winterhalter.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie over Horecava kunt u contact opnemen met Carla Granaada, Communicatie & PR Manager

06 129 78 367

Deel dit artikel

Nieuwste Video

meer video's »